VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

6 de març de 2011

Filets de Llenguado al cava (Dues receptes)

Dedicat a les meves amiges Laura i Chus, que us aprofiti i ja em direu,
Us hi posat dos receptes que son molt bones, escolliu la mes gustosa per vosaltres, a mi particularment m'entusiasma més la primera (amb guarniment de verduretes)


Filets de llenguado al cava, amb guarniment de verdures
Ingredients: Dos llenguados en filets, 100 g de pastanagues, 100 g de xampinyons, 50 g d'api, 1 porro petit tallat en juliana, 2 escalunyes molt picades, 25 cl cava brut, 25 cl de nata, 150 g de mantega. suc de llimona, sal i pebre.
Elaboració: Fondre la mantega (20g,) sense deixar que es dauri. Afegir les verdures en juliana molt fina i cuinar a foc lent. Untar amb mantega una safata de forn, espolsar amb la sal, el pebre i les escalunyes. Afegir els filets de llenguado i el cava, posar al forn ja calent uns 8 minuts. Treure el peix, passar la salsa pel xinès i abocar-ho en una cassola. Reduir uns dos terços, afegir la nata i reduir de nou un terç. Fora del foc afegir la resta de la mantega a trossos petits, un xic de sal i pebre, un rajolí de llimona i la juliana de verdures. Abocar sobre els filets i servir ben calent.

Filets de llenguado al cava
Ingredients: (per a 4 persones)
8 Filets de llenguado o gall grans
½ ampolla de cava
100 grams de mantega, 125 cl de nata líquida, 1 pastilla de brou de peix i oli.
70 grams de farina, mitja ceba no gaire gran, julivert, pebre blanc mòlt i sal
Elaboració:
Prepararem un brou curt, amb les espines del peix, un trosset de ceba, unes gotetes d'oli, una pastilla de brou i una mica de julivert. (És millor si es té un fumet de peix ja fet)
Començarem la salsa posant en una paella una mica de mantega que ofegarem i hi afegirem la farina, un cop es comenci a daurar afegirem el brou curt i deixarem bullir durant 3 o 4 minuts. A continuació, quan comenci a estar una mica lligada, la passarem pel colador (millor un xinès) i la apartarem.
En una safata untada amb mantega posarem els filets de llenguado o gall prèviament assaonats amb la sal i el pebre i el cobrirem amb el cava, el posarem al forn prèviament escalfat fins que es consumeixi el cava (uns 8 / 10 minuts aproximadament).
Un cop fets els filets afegirem la salsa amb la nata i el gratinarem amb formatge durant 5 minuts al forn fort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada