Dedicat a les meves amiges Laura i Chus, que us aprofiti i ja em direu,
Us hi posat dos receptes que son molt bones, escolliu la mes gustosa per vosaltres, a mi particularment m'entusiasma més la primera (amb guarniment de verduretes)
Filets de llenguado al cava, amb guarniment de verdures
Ingredients: Dos llenguados en filets, 100 g de pastanagues, 100 g de xampinyons, 50 g d'api, 1 porro petit tallat en juliana, 2 escalunyes molt picades, 25 cl cava brut, 25 cl de nata, 150 g de mantega. suc de llimona, sal i pebre.
Elaboració: Fondre la mantega (20g,) sense deixar que es dauri. Afegir les verdures en juliana molt fina i cuinar a foc lent. Untar amb mantega una safata de forn, espolsar amb la sal, el pebre i les escalunyes. Afegir els filets de llenguado i el cava, posar al forn ja calent uns 8 minuts. Treure el peix, passar la salsa pel xinès i abocar-ho en una cassola. Reduir uns dos terços, afegir la nata i reduir de nou un terç. Fora del foc afegir la resta de la mantega a trossos petits, un xic de sal i pebre, un rajolí de llimona i la juliana de verdures. Abocar sobre els filets i servir ben calent.
Filets de llenguado al cava
Ingredients: (per a 4 persones)
8 Filets de llenguado o gall grans
½ ampolla de cava
100 grams de mantega, 125 cl de nata líquida, 1 pastilla de brou de peix i oli.
70 grams de farina, mitja ceba no gaire gran, julivert, pebre blanc mòlt i sal
Elaboració:
Prepararem un brou curt, amb les espines del peix, un trosset de ceba, unes gotetes d'oli, una pastilla de brou i una mica de julivert. (És millor si es té un fumet de peix ja fet)
Prepararem un brou curt, amb les espines del peix, un trosset de ceba, unes gotetes d'oli, una pastilla de brou i una mica de julivert. (És millor si es té un fumet de peix ja fet)
Començarem la salsa posant en una paella una mica de mantega que ofegarem i hi afegirem la farina, un cop es comenci a daurar afegirem el brou curt i deixarem bullir durant 3 o 4 minuts. A continuació, quan comenci a estar una mica lligada, la passarem pel colador (millor un xinès) i la apartarem.
En una safata untada amb mantega posarem els filets de llenguado o gall prèviament assaonats amb la sal i el pebre i el cobrirem amb el cava, el posarem al forn prèviament escalfat fins que es consumeixi el cava (uns 8 / 10 minuts aproximadament).
Un cop fets els filets afegirem la salsa amb la nata i el gratinarem amb formatge durant 5 minuts al forn fort.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada