VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

27 de març de 2011

L'Arròs de l'Art

És una recepta de principis del segle XX que cuinaven els pescadors. 
El nom prové del tipus de pesca. "a l'art", amb xarxes llançades des de barques de rems a la vora de la platja. 
La diferència essencial amb altres tipus d'arrossos mariners és el sofregit que s'allarga durant dues hores. Un sofregit quasi confitat.



Ingredients (per a sis persones):
800 g d’arròs
600 g de ceba
5 grans d'all
400 g de tomacons o tomàquets madurs de penjar
Vi rosat
200 cc. d'oli d'oliva
500 g de sípies mitjanes
2 kg de peix de la costa (rap, lluernes, còngrids, etc.)
Pel Fumet
Les espines i caps del peix de costa
Pastanaga, ceba, porros, julivert, tomàquets, llorer i alls
Preparació:
En una cassola de fang es fa el sofregit amb la ceba, els alls i els tomàquets ja rostits i trinxats. Cal fer-lo amb temps i paciència fins que la ceba quedi daurada.
S'hi afegeix el vi, la sípia a trossets i una mica de fumet (*), es deixa coure molt lentament. S'hi posa encara més fumet i quan l’arròs bull, s'hi afegeix el peix tallat a trossets. Es rectifica de sal i es deixa coure fins que estigui al punt.
Es recomanable que quedi una mica caldós.

(*) Fet amb les espines i caps de peix, pastanaga, ceba, porros, julivert, tomàquets, llorer i alls.
Per fer el fumet, tallem la ceba i la posem a la cassola, hi afegim l'all, quan abaixem el foc, hi tirem el porro. Després, la pastanaga, un rajolí d'oli, tallem el tomàquet i també l'hi tirem. La base de fumet ja està llesta. Ara l'afegim a l'aigua bullint. Després hi tirem el peix de roca, al cap d'uns 25 minuts, l'escumem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada