VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

2 de març de 2011

Tabac de pipa -Tipus, i millors marques-

Tabac, Tipus de  
Els tipus de tabac per a pipa són 4 tipus bàsics que es corresponen amb les diferents varietats de plantes de tabac; Virgínia, Burley, Oriental, Latakia i alguns agreguen el tabac de cigar que es cull a Cuba i la República Dominicana. De totes aquestes les que serveixen com a base per a les barreges són primordialment, Virginia i Burley, tant l'Oriental com el Latakia són utilitzats com a addicionals per donar-li sabor i cos a les mescles això si utilitzats en les proporcions adequades. Menció a part és el tall i la presentació dels mateixos.
Tabacs base:
Burley
És originari de l'estat de Kentucky als Estats Units. És la segona varietat més conreada al planeta. Les seves fulles són d'igual grandària que el Virgínia però el seu curat es realitza a l'aire per un a dos mesos aproximadament. Color marró que va del clar al fosc. El Burley és més fort que el Virginia, el seu contingut de nicotina varia del 1.5% al 4.5% i el seu sabor no és dolç, conté una quantitat baixa de sucres naturals que van del 1.6% al 4.8%. És el tabac més utilitzat en les mescles aromàtiques perquè reté les aromes en una forma bastant més eficient que altres tipus d'aquest. El seu aroma al natural és molt semblant a la xocolata.
Virginia
És una de les varietats més conreada i el seu nom es deriva de l'estat Nord-americà de Virgínia, d'on és originari i on més es collita.
Les seves fulles mesuren aproximadament entre 20 i 50 centímetres, quan es cullen són assecades amb un curat a l'aire calent, el qual rep el nom de "Flue cured".
És un tabac amb colors que van del groc fort fins al color caoba. Té alta proporció de sucres (en comparació d'altres varietats) d'entre un 10% a 20% que li dóna un gust fortament dolç. En contingut nicotínic és baix / mitjà, entre 1% i 2.5%.
Una varietat important del Virginia és el "Indian Mysore" que, com el seu nom indica, prové de l'Índia. Té fulles més grans i el seu color és una mica més brillant que el nord-americà.
El "Stoven Virgínia" és una manera de preparar aquest al Virginia, consisteix a aplicar calor, així es torna molt més fosc i el seu sabor més afruitat i intens que al natural.

Tabacs addicionals:
Latakia
Rep el seu nom per la regió de Síria on s'embarcava amb destinació a Europa, és una varietat de tabac Oriental, el "shekel bind" com a característica principal ha de curat al foc pel que queda fumat. El seu color és negre i és d'una gran fortalesa pel seu alt contingut nicotínic.
El seu aroma és fumat, encara que una vegada encesa en la pipa, canvia el seu gust de llenya o encens.
Gràcies a la gran i creixent demanda d'aquesta varietat de tabac, Xipre s'ha sumat a Síria en la producció i cultiu. Utilitzant igualment una varietat de menys contingut nicotínic.
Aquest tabac s'utilitza principalment en les mescles angleses en quantitats molt baixes pel seu intens sabor, d'una altra manera seria vàlida el sabor dels altres tabacs en la barreja.
Orientals
Els anomenats tabacs orientals són 3 varietats diferents: El Izmir, El Yenidje i El Samsoun. tots ells es cultiven a Grècia, Turquia, Xipre i Macedònia i alguns altres països.
Les fulles d'aquests tabacs són petites causa de l'intens calor de la regió i la falta d'aigua que hi ha a la seva terra. El seu curat sol fer-se a la calor del sol.
El contingut nicotínic és molt baix: entre el 0.8% al 2.1%. El seu contingut de sucres és alt sense arribar a la quantitat que conté el Virginia (entre un 10% i un 20%). Són tabacs amb molt de sabor i aroma però molt poca fortalesa pel baix contingut de nicotina.
Es distingeixen pel color groc pantanós i són oliosos al tacte. Per sabor molt fort el percentatge que s'utilitza en les mescles sol ser baix.

Altres tabacs, Mescles, Additius o Condiments:
Cavendish
S'elabora amb Virginias i burleys. Si és produït exclusivament amb tabac Burley, se li denomina a aquest Black Cavendish. Originalment es deia Cavendish al tabac fermentat en bótes plenes de rom en llargs viatges en vaixell. Actualment es diu així al tabac fermentat i assaonat prèviament amb sucre, mel o melassa, sota pressió i calor o bé escalfant amb vapor d'aigua. Mantenint-se així diversos dies o fins a setmanes. Resulta d'aquest mètode un tabac de color quasi negre, amb tot just gust de tabac i bastant dolç i amb molt poca càrrega de nicotina. Sol usar-se per rebaixar el contingut de nicotina d'una mescla, donades les seves característiques.
Kentucky
És tabac negre, té un aroma fort, fumat, s'aconsegueix a partir del tabac Burley. Tabac amb molta força i amb un sabor molt característic, és utilitzat com a additiu de gust per el tabac de pipa, en afegir només un petit percentatge de Kentucky a una barreja, se li dóna un caràcter molt fort al tabac, de manera que en les mescles s'utilitza en percentatges baixos, de manera que tot just es fa notar.
En general, aquest tabac és conreat per petits agricultors que treballen de 20 a 30 acres de terra, on es roten els cultius per evitar que s'esgoti el sòl.
Perique
És un tabac utilitzat principalment com a condiment. És car i escàs. Es fa a Louisiana, USA, a partir d'una varietat de Burley anomenada Burley vermell, també pot elaborar-se amb Burley comú.
La seva elaboració s'aconsegueix quan les fulles són enrotllades forta i fixament i són sotmeses a gran pressió per mesos tot i que cada diverses setmanes es destapen les bótes per remenar el tabac i renovar l'aire que conté, d'aquesta manera s'aconsegueix una fermentació en el seu propi suc .
Compta amb una olor avinagrat i àcid fort i és un tabac amb gran càrrega nicotínica. S'utilitza en les barreges en proporcions molt petites donat el seu sabor intens, generalment com a additiu o condiment al costat d'altres tabacs. La seva intensitat és tal que a partir del 12% en mescla ja domina sobre els altres ingredients tant en aroma com en sabor final.

Les Millors marques de tabac per a pipa
Es té de tenir en compte que sobre gustos no hi ha res escrit, però aquí i posat els mes famosos i sol·licitats pels fumadors de pipa, aixi com pel seu volum de demanda.


Les 10 millors marques de tabac de pipa
Dunhill My Mixture 965
La seva composició és: Latakia, Oriental de Macedònia i Cavendish anglès. És a dir, un tabac amb gran presència de Latakia però amb "una mica més ". L'aroma a la llauna és principalment a Latakia, advertint des d'un principi de quin serà el gust predominant. El tall és una mica irregular, observant-fils de diferent grandària, però en cap cas dificulten la càrrega de la nostra cassoleta.


Full Virginia Flake
El Full Virginia Flake és un Virgínia curat que de vegades ho combinen amb Best Brown Flake, per fer variacions de mescles perquè són tabacs de primera qualitat. Ve presentat en làmines o flakes. En obrir la llauna, salta una olor que em sembla extraordinàriament ric, barreja de records a figues seques i dolços passes, és una aroma que convida, a provar-ho.
De color marró, les làmines són molt mal·leables i fàcils de doblegar, modelar i carregar, tenint molta elasticitat. És un Virgínia cuinat a base d'aire calent i pressió el que li dóna un sabor dolç mantenint l'equilibri dolç-salat dels Virgínia.
És de força mitjana a forta, però no és un tabac que aclapari per la seva força aclaparadora ni que sigui lleuger. Resulta una excel·lent base per a mescles de qualsevol tipus: Latakia, Orientals, Perique.

Dunhill Early Morning
El Early Morning se serveix en llauna rodona de 50g. En obrir aflora un dolç i agradable aroma a Virgínia amb un cert toc a orientals. La tonalitat general del fil és groguenca-marronosa amb pinzellades fosques. El tall és d'un ribbon mitjà a l'estil Dunhill. Crema extraordinàriament i ràpid. És de sabor acre i suau alhora. Clara semblança amb les seves germanes Mixture 965, London Mixture, Nightcap, sobretot pel component de tabac turc, menys contundent en aquest cas.
S'ha tingut sempre per certa l'afirmació que en el Early Morning hi havia un component important de Latakia. S'intueix un cert rumor a aquest tabac fumat però la major part del blend són barreges de Virgínia i turcs. És una bona barreja de duresa mitjana. cos però no massa. Una bona opció per a qui vulgui començar amb un blend del tipus anglès.

Balkan Sobranie
Ens trobem davant d'un tabac sublim. Potser el més fi, aromàtic i suau de la gamma Balkan. Ideal per a pipes grans i fumadors amb certa experiència i amants dels tabacs amb aroma i sabor profund. Aquest tabac marró fosc és absolutament deliciós, sublim per a molts i amb una forta personalitat, igual que el seu aroma, a causa del seu alt contingut Oriental i una dosi generosa de Latakia i Perique. No obstant això, conté força Virgínia per tenir un sabor dolç sense ser en absolut embafador. La seva olor recorda a la llenya cremada en una barbacoa. Crema fantàsticament , es fuma sense més problemes. No pica en absolut a la llengua ni irrita el paladar. Recomanable no només per a fumar amb una pipa de bruc sinó també en pipa d'escuma de mar o de blat de moro.

St. Bruno
Tabac anglès fabricat per Ogden's de Liverpool, és un clàssic que ve en un estoig de plàstic bastant flexible encara que simple i demediocre aspecte però bastant efectiu ja que conserva bastant bé lahumitat i l'aroma.
La composició és de fulla Virgínia. El tabac en obrir l'estoig es veu persuposat un ready rubber (flake semi esmicolat) encara que en aquestcas està força solt. Es pot carregar la pipa directament senseproblema, és d'un color marró bastant fosc pràcticament uniforme, lahumitat és lleugerament alta, però no és problema ja que crema molt bé. L'olor en obrir és exquisit, sabonós com tots els Virgínia curats al gust anglès, es nota una lleugera olor àcida que no desagrada, és un tabac fort i amb cos encara que no en excés, i no pica gairebé res. És curiosament un dels tabacs de més venda a Espanya, En resum, tabac de gran qualitat, recomanat per a fumadors que apreciïn les barreges amb cos lleugerament aromatitzades.

Perfection
Samuel Gawith ens acostumats a tabacs de fort gust anglès.Fuertes, profunds amb un caràcter indiscutible. "Perfection",com indica el seu nom és un tabac "gairebé" perfecte. En obrirla llauna s'observa un tall gruixut amb notes marrons, grogues inegres, corresponents als Virginia i Latakia de la seva composició. Al tacte la humitat és evident.
L'aroma que desprèn en la llauna és profund, acre i amb una presència de Latakia abundant encara que sense aclapararamb cert toc a Vainilla. S'apaga amb relativa freqüència però la seva combustió és uniforme ila fumada fresca sense alteracions. Te la suavitat dels Virginia, Latakia ... el toc de vainilla. Mésfort que el Balkan i amb més personalitat que aquest, el Perfection és un tabac adequat per afumadors acostumats al gust anglès.

Dunhill Standard Mixture Medium
Passem a revisar aquesta magnífica presentació en llauna de 50 grams de Dunhill, en aquesta ocasió l'Standard (mild) mixture. Com ja s'ha esmentat cal anar amb compte amb les denominacions "mild" o "light" no son el mateix. Es tracta d'un tabac en tall ribbon, amb una gamma de colors que van dels tons foscos i altres més suaus ja que té una base de tabacs Virgínia, Latakia i turc. La seva encesa és molt fàcil i podem dir que en l'inici predominen els tabacs Virgínia, no molt intens però amb un teló de fons de Latakia. El seu sabor és bastant grat, equilibrat sense cloure el paladar la seva fumada és freda amb poquíssims re-encesos.

Capstan Flake
Fabricat per Imperial Tobacco a Gran Bretanya, Capstan, compost per Virginia clar i Virginia madurat, es presenta en dos tipus de flake (mild i medium, aquest últim amb molt més cos) Tots dos venen presentats en fines làmines i la seva aroma en llauna és poc intens, es mostra suau i amb matisos una mica "secs", sense massa aroma i per descomptat, res dolç. Té un grau d'humitat elevat, encara que s'esmicola fàcilment entre els dits fins a adquirir la mida de bri adequat per ficar-lo a la cassoleta. En boca i nas es presenta amb un fum dens. El sabor i l'aroma són suaus al principi i van fent-se més intens a mesura que s'avança en la fumada. El sabor del Capstan és més sec, però molt agradable.

Hh Vintage Syrian
Presentat en llaunes de 100 g. amb una bona humitat, es compon de Kentucky, Virginia, Oriental, turc i Latakia. El tall del fil és del tipus mitjà. Es va presentar per primera vegada al 2006 i es compon d'un 40% de Latakia, 8 tipus de Virgínia, Burley curat al foc i 4 varietats de tabacs Orientals.
En obrir la llauna notem un cert aroma de dolç com a alguna cosa caramel·litzat. La Latakia aquí s'intueix. Afloren més els aromes del Kentucky Burley i Virginia, sempre molt presents. l'aroma és bastant agradable, no molesta. És més aromàtic que una clàssica mixtura anglesa La fumada és bastant seguida. Crema bé i crea poques humitats al fogó.

Dunhill Nightcap
Aquesta barreja de la cèlebre casa anglesa està envasada en llaunes de 50 grams, No és una mixtura convencional. Els Virginia estan condimentats amb bones dosis de Latakia i Perique en una combinació molt peculiar que transmet un ventall divers de sensacions. Al tacte és suau i sedós, la seva olor en fred, predominant la Latakia, és intens i la barreja de Virgínia i Perique recorden aquests fruits secs entre dolços i salats. seu tall és de cadena fina amb colors castanyers i foscos predominant aquests últims per la presència dels tabacs fumats d'orient i els curats de Louisiana que li donen el seu peculiar sabor i aroma. Ve en excel·lents condicions d'humitat i la conservació en la llauna és satisfactòria. Jo el descriuria com de força mitjana.

Altres marques importants, per ordre d’importància:
Squadron Leader; Erinmore Flake; Commonwealth, University Flake; Balkan Flake; Penzance;
Dunhill Royal Yacht; Stanislaw Balcan Latakia; Celtic Talisman; Three Nuns; 1792 Flake; Grousemoor; Peterson Old Dublin; Gravina Regular; Peterson Irish Oak; Borkum Riff Genuine; Stanislaw London Mixture; Blackwoods Flak; Amphora Black Cavendish; Stonehaven.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada