VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................VISITEU EL NOU BLOC « ELS PLAERS DE LA NATURA » Tot sobre la Mare Natura....................................................

24 d’agost del 2010

Cocotxes de Bacallà amb Múrgoles

Ingredients: Cocotxes de bacallà amb múrgoles
-1 manat d'espàrrecs blancs -500 g de cocotxes de bacallà -10 múrgoles -10 cargols de punxa confitats -julivert picat -cibulet picat -oli de confitar els cargols
Preparació:
Netegem els espàrrecs separant-ne les peles, els troncs i les puntes dels espàrrecs nets. Escalfem una paella amb un rajolí d'oli i daurem els troncs dels espàrrecs tallats a trossos. Abans que es daurin del tot, hi afegim les peles i deixem que es rosteixi tot. Posem les cocotxes de bacallà al fons d'una cassola grossa i les cobrim amb aigua. Hi col·loquem també les múrgoles senceres i posem la cassola al foc fins que arrenqui el primer bull. Colem les múrgoles i les cocotxes i reservem el líquid de la cocció a la cassola. Afegim a la cassola les peles i els troncs dels espàrrecs i posem la cassola al foc fins que bulli el líquid de cocció. Saltem els espàrrecs nets a trossets en una paella amb un pessic de sal i pebre. Colem les peles i els troncs d'espàrrecs i en reservem el líquid de cocció. Afegim a la paella dels espàrrecs les múrgoles i les cocotxes i ho deixem enrossir tot. Aboquem al cassó on tenim el líquid de cocció una mica de l'oli de confitar els cargols i, amb la batedora elèctrica, muntem la salsa. Afegim a la salsa el cibulet i el julivert picats. Afegim la salsa a la paella on tenim les múrgoles, els espàrrecs i les cocotxes, ho deixem coure un parell de minuts i ja ho tenim a punt!
Informació
Les cocotxes del bacallà són molt gelatinoses però molt poc greixoses. És molt important dessalar-les durant 24 hores i canviar-ne l'aigua tres vegades, com a mínim. Els hipertensos no haurien de menjar bacallà dessalat, però sí que poden menjar-ne de fresc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada